Prva faza digitalizacije

03.10.2014.

Predstavljena web stranica riječke industrijske baštine

1. listopada u sjedištu Grada Rijeke, predstavljena je prva faza projekta Digitalizacije kulturne baštine grada Rijeke, odnosno web stranica industrijske baštine Rijeke, koja je realizirana u suradnji Odjela za kulturu Grada Rijeke i Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci.

Predstavljena web stranica riječke industrijske baštine

Voditeljica ovog projekta je Ivana Golob, iz Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci. Naglasila je kako je to tek prvi korak u procesu digitalizacije riječke kulturne baštine i kako im je u ovoj fazi želja bila napraviti web stranicu kojom se može koristiti široko zainteresirano stanovništvo, ali koja također pruža i korisne informacije za ljude iz struke.

Na stranici nalaze se razne informacije o zgradama i tvornicama koje spadaju u riječku industrijsku baštinu, a mogu se pretraživati na više načina. Predstavljanju projekta prisustvovali su gradonačelnik Vojko Obersnel, rektor Pero Lučin, pročelnik za kulturu Ivan Šarar, voditeljica Centra za industrijsku baštinu Julija Lozzi Barković, voditeljica projekta Ivana Golob, te autorica tekstova Ema Aničić.

Što je tom prigodom rečeno, doznajte iz priloga.