Hrvatski intelektualci o vjeri i ateizmu

09.03.2018.

Predstavljanje knjige Drage Pilsela "U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo"

Autor: Filip Brnelić

Izdavačka kuća VBZ poziva sve zainteresirane na predstavljanje knjige „U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo“ novinara, teologa i društvenog aktivista Drage Pilsela u utorak, 13. ožujka u 19 sati u riječkoj Gradskoj vijećnici. Pilsel će, uz sudjelovanje suradnika koji su doprinijeli nastajanju ovog „pionirskog pothvata u domaćem izdavaštvu“ poput Sanje Sarnavke i Olega Mandića, prezentirati svoj jednogodišnji rad „nakon kojeg u Hrvatskoj više neće biti nepopularno deklarirati se kao agnostik ili ateist“.

Knjiga sadrži tekstove tridesetak domaćih intelektualaca, mahom osoba iz javnog društvenog života koji su izrekli priču o vlastitim vjerovanjima i nevjerovanjima među kojima izdvajamo Mirelu Holy, Aleksandra Stankovića, Radu Borić i Borisa Pavelića. Pilsel je ova svjedočanstva prikupio i uredio u djelo od dvjestopedesetak stranica te se, zajedno s izdavačem, nada kako će ova knjiga doprinijeti širenju dijaloga i međusobnog poštovanja između vjernika te agnostika i ateista.

Uz autora te spomenute Sarnavku i Mandića, čije se osobne priče nalaze u knjizi, predstavljanju će nazočiti autor uvoda knjige Nikola Petković, glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Knjiga će se prodavati u VBZ-u po cijeni od 99 kuna.