Dječji festival Tobogan

04.07.2019.

Predstava "Zvučna kuhinja" Petera Kusa u dvorištu Akademije primijenjenih umjetnosti

U petak, 5. srpnja, u 19,30 sati u stražnjem dvorištu Akademije primijenjenih umjetnosti Kampusa na Trsatu održat će se predstava Petera Kusa „Zvučna kuhinja“, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

U petak, 5. srpnja 2019.g. u 19,30 sati u stražnjem dvorištu Akademije primijenjenih umjetnosti Kampusa na Trsatu održat će se predstava Petera Kusa „Zvučna kuhinja“, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Peter Kus je skladatelj, redatelj, lutkar, stvaratelj instrumenata i pedagog iz Slovenije koji u posjet Rijeci dolazi sa svojom “Zvučnom kuhinjom“ – interaktivnom zvučnom izvedbom: umjesto kuhanja hrane, tu se kuhaju zvukovi!

Priča se odvija u kuhinji gdje gledatelji postaju gosti. Ali, kuhar je izgubio osjećaj okusa! Kako će sada pripremati hranu? Otkriva kako bi mogao vratiti svoj osjećaj okusa stvaranjem i slušanjem zvukova. Kada stvara glazbu, to je kao kada priprema i kuša hranu. Stoga postaje glazbenik i skladatelj koji sada “kuha” zvukove, isprobava njihove beskonačne kombinacije i uživa u zvučnoj ekstravaganciji okusa. Usta su mu tako postala uši.

Nakon predstave namijenjene djeci od 5 godina naviše, održati će se i kraća radionica. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e-mail: mmsu.tobogan@gmail.com, s naznakom naziva programa. Ulaznice se podižu 30 minuta prije početka predstave na lokaciji izvedbe, najkasnije 10 minuta prije početka izvedbe.

Dječji festival Tobogan traje do 10. srpnja i dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.