VIDEO

09.11.2018.

Predstava "Ključarica" Teatra Oz oduševila mališane

Autor: Damir Jevtić

U sklopu Revije lutkarskih kazališta u Rijeci u produkciji Kazališne družine ‘Teatar Oz’ iz Mošćeničke Drage održala se predstava „Ključarica“. Radi se o pripovjedno-lutkarskoj predstavi za djecu predškolskog i školskog uzrasta, ali i za sve druge uzraste ljubitelje hrvatske predaje i baštine. Zamišljena kao intimna interaktivna predstava, tkana čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom te glazbom kraja iz kojeg dolazi priča.

U sklopu Revije lutkarskih kazališta u Rijeci u produkciji Kazališne družine ‘Teatar Oz’ iz Mošćeničke Drage održala se predstava „Ključarica“. Radi se o pripovjedno – lutkarskoj predstavi za djecu predškolskog i školskog uzrasta, ali i za sve druge uzraste ljubitelje hrvatske predaje i baštine. Zamišljena kao intimna interaktivna predstava, tkana čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom te glazbom kraja iz kojeg dolazi priča. Priča koja će se dogoditi ovisi o ključu koji se odabere.

Priča koja će se dogoditi ovisi o ključu koji se odabere. U jednom uprizorenju mogu se pogledati/ otključati dvije do tri priče, odnosno djeca odabirom ključa sukreiraju tijek i sadržaj pojedine izvedbe postajući njen neraskidivi dio. Tu možete pronaći Malu vilu, Djevojku iz ružmarina, Legendu o Šparožnoj jami, Legendu o stijeni kod Kraja.

Redateljica, glumica i dramaturginja je Mihaela Sirotnjak Železnik, a scenografi i kostimografi Tonči Adulmar i Tajči Čekada. Majstor tona i rasvjete su Davor Tomić i Srđan Badurina dok se kroz predstavu mogu čuti skladbe Etno sastava Veja.

Dio nastupa s rasprodane predstave te izjavu redateljice Mihaele Sirotnjak Železnik pogledajte u prilogu.