BRENDIRANJE KULTURE

01.03.2019.

Predavanjima stručnjaka za brendiranje gradova kroz kulturu završio prvi dan međunarodne konferencije

Završio je prvi dan međunarodne konferencije “Brendiranje kulture” koju organizira Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, na Građevinskom fakultetu.

Završio je prvi dan međunarodne konferencije “Brendiranje kulture” koju organizira Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, na Građevinskom fakultetu.
Foto: Rijeka 2020-EPK

Drugi dan konferencije, 1. ožujka, program će se odvijati na Filozofskom fakultetu, a posljednji dan, 2. ožujka, program će se održati u Art-kinu te kroz radionice, predavanja i panel rasprave polaznicima predstaviti pozitivne domaće i međunarodne primjere na temu brendiranja kulture i kulturnog turizma.

Međunarodnu konferenciju “Brendiranje kulture” koju organizira Rijeka 2020 u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, na Građevinskom fakultetu otvorili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Snježana Prijić Samaržija i direktorica TD RIJEKA 2020 Emina Višnić.

Nakon uvodnog govora, Miguel Rivas, stručnjak iz TASO Desarrollos grupacije, koji je sudjelovao u brendiranju više od 20 gradova diljem svijeta, održao je predavanje o brendiranju gradova kroz kulturu.

Uslijedila su predavanja Ivana Petrovića iz Exit fundacije koji je govorio o brendiranju Novog Sada kroz Exit festival te uvodno predavanje Brendiranje kulture Borisa Ljubičića, renomiranog hrvatskog dizajnera, tvorca vizualnih identiteta brojnih brendova uključujući hrvatske kockice. Nakon predavanja u drugom dijelu dana održane su dvije radionice, jedna  o brendiranju gradova koju je vodio Miguel Rivas i radionica Brendaonice na kojoj su polaznici naučili kako pozicionirati svoj kulturni proizvod i iskustvo autentičnom pričom kroz originalni sadržaj.

Na mrežnim stranicama društva Rijeka 2020 nalazi se detaljan opis programa te popis predavača.