U glavnim ulogama Ana Karić, Alma Prica, Milena Zupančič i Olivera Baljak

08.07.2011.

Praizvedba "Baba Jaga je snijela jaje" 12. srpnja

Praizvedba komedije "Baba Jaga je snijela jaje" po romanu Dubravke Ugrešić bit će na programu Riječkih ljetnih noći 12. srpnja na plaži ispod bivšeg hotela "Park" na Pećinama u Rijeci, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

HNK

U glavnim ulogama pojavljuju se gošće Ana Karić, Alma Prica i Milena Zupančič te članica riječkoga dramskog ansambla Olivera Baljak. Uz njih će nastupiti Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Zdenko Botić, Tanja Smoje, Žarko Radić, Damir Orlić i Zoran Prodanović Prlja, pjevač riječke grupe "Let 3".

Redatelj predstave je Ivica Buljan, a roman je za predstavu priredio Ivor Martinić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je ugledni scenograf, oblikovatelj prostora i istraživač na području arhitekture Jean-Guy Lecat, poznat ponajviše po svojoj tridesetogodišnjoj suradnji s redateljem Peterom Brookom. U autorskom timu su i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova songova Olja Savičević-Ivančević.

Ravnatelj Drame HNK "Ivana pl. Zajca" Damir Orlić ocijenio je da je riječ o zahtjevnu projektu, izrazivši zadovoljstvo što je u glumačkoj podjeli, kako je rekao, vrh hrvatsko-slovenske glumačke scene.

Mogućnost da se radi na takvu tekstu, dodao je Buljan, "dar je kakav se ne dobiva često za života", ocijenivši roman "Baba Jaga je snijela jaje" remek-djelom.