RIJEKA

07.02.2014.

Potpora grada Rijeke književnom stvaralaštvu

Grad Rijeka raspisao je natječaj za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva koje će se odabranim autorima dodjeljivati za tromjesečno ili polugodišnje razdoblje.

knjiga

Riječ je pilot projektu Odjela za kulturu grada Rijeke koji je pokrenut u skladu sa Strategijom kulturnog razvitka grada Rijeke za razdoblje od 2013. do 2020.

Za taj projekt predviđeno je ukupno 45.000 kuna iz Gradskog proračuna.

Zainteresirani pisci i spisateljice mogu se kandidirati za tromjesečnu potporu od 15.000 kuna bruto ili polugodišnju od 30.000 kuna koje bi omogućile posvećivanju književnom stvaralaštvu u tom razdoblju. Pravo na prijavu imaju autori koji djeluju na riječkoj književnoj sceni a prijave će procijeniti Kulturno vijeće grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu aktivnost.

Izabrani dobitnici potpora će morati svakog mjeseca dostavljati izvješća o svojoj aktivnosti, a mjesečna isplata potpora će se obustaviti ako korisnik ne dostavi zadovoljavajuće izvješće.

Po završetku razdoblja u kojem dobija potporu, korisnik će dostaviti završno izvješće i rukopis napisan u tom razdoblju. Rukopis će se objaviti u elektroničkom formatu na stranicama Gradske knjižnice Rijeka kako bi svi njeni članovi mogli ocijeniti rad te kako bi se ostvarila povratna informacija autoru od čitatelja.