MMSU i Art-kino

20.11.2017.

Posljednji tjedan Gotovca u Rijeci: Projekcije u Art-kinu i vodstva kroz izložbu

U utorak, 21. studenoga 2017. godine, u 14 sati, u MMSU održat će se vodstvo kroz izložbu Tomislav Gotovac - Anticipator kriza: Kuda idemo ne pitajte. Vodstvo će održati Darko Šimičić, voditelj Instituta Tomislav Gotovac u Zagrebu.

Nove prostore Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u petak, 22. rujna 2017. godine, otvorila je velika retrospektivna izložba performera i konceptualnog umjetnika Tomislava Gotovca „Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“, ujedno sastavni dio programa Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

Isti dan, 21. studenoga 2017., od 18 sati, u Art-Kinu, održat će se posljednja serija popratnoga filmskog programa u sklopu retrospektivne izložbe Toma Gotovca. Prikazat će se serija filmova pod nazivom Ready-made osjećaji ('74). Uvodno o filmovima, kroz kratko predavanje pod nazivom Ready-made filmovi - Uputstvo za upotrebu, govorit će Darko Šimičić. 

U srijedu, 22. studenoga 2017., u 19 sati, u MMSU održat će se vodstvo kroz izložbu Tomislava Gotovca. Posjetitelje će izložbom provesti kustosice izložbe, Ksenija Orelj i Nataša Šuković. 

Više o izložbi i filmskog programu potražite na stranicama MMSU-a i Art-Kina