VIDEO

28.02.2019.

"Posljednji Srbin u Hrvatskoj": Mnogobrojna publika na premijeri zombi-trilera Predraga Ličine

Autor: Betty Stojnić

U punom Art-kinu Croatia održana je premijera dugo iščekivanog novog filma redatelja Predraga Ličine „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“. Iako se to možda ne može pretpostaviti iz naslova, film je žanrovski zombi-triler s elementima znanstvene fantastike. Od početka do kraja zabavan i domišljat, film je neopterećena satira tipičnih motiva priča o zombi-apokalipsi pomiješanim s nacionalnim stereotipima i povremenim crnim humorom.

U punom Art-kinu Croatia održana je premijera dugo iščekivanog novog filma redatelja Predraga Ličine „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“. Iako se to možda ne može pretpostaviti iz naslova, film je   žanrovski zombi-triler s elementima znanstvene fantastike. Od početka do kraja zabavan i domišljat, film je neopterećena satira tipičnih motiva priča o zombi-apokalipsi pomiješanim s nacionalnim stereotipima i povremenim crnim humorom.

Sedam godina nakon bankrota, u Hrvatskoj izbije epidemija koja ljude pretvara u bezumna čudovišta. Krešimir Mikić, u ulozi bogataša Miće, misteriozno je otporan na ugrize zombija te pokušavajući izbjeći proždirljive polu-mrtvace upoznaje širok spektar osebujnih i šarolikih likova.

Nakon zagrebačke premijere film je u Rijeci dočekala mnogobrojna publika koja se do odjavne špice nije prestala smijati. Premijeri su prisustvovali redatelj Predrag Ličina te glumci i glumice Krešimir Mikić, Sergej Trifunović, Hristina Popović i Tihana Lazović. U video prilogu možete čuti dojmove redatelja i glavnih glumaca, a naredna prikazivanja filma u Art-kinu možete pronaći na njihovoj web stranici.