VIDEO

31.10.2019.

Popularni psihijatar Robert Torre predstavio knjigu "Ima li života prije smrti?"

Autor: Sanja Kapidžić

U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka, jučer je gostovao popularni autor knjiga iz područja psihijatrije Robert Torre. Ovim povodom predstavio je svoju novi knjigu “Ima li života prije smrti?”, a razgovor je moderirao Neven Kepeski.

U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka, jučer je gostovao popularni autor knjiga iz područja psihijatrije Robert Torre. Ovim povodom autor je predstavio svoju novi knjigu “Ima li života prije smrti?”, a razgovor je moderirao Neven Kepeski.

Robert Torre zagrebački je psihijatar, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapaženog kritičkog pamfleta „Prava istina o psihijatriji“. U svojoj novoj knjizi „Ima li života prije smrti?“ iskustvo prvog lica sudi život iz samog života. Pokazuje što se iz ovog sada - i - ovdje života, bez ikakvih izvanjskih pretpostavki, može reći o ovom sada - i - ovdje životu.

Iako psihijatar i psihoterapeut, ovdje istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, jer utemeljenju počela razborito vođenog života psihoterapija naprosto nije dorasla, nego samo egzistencijalistička filozofija. Utoliko je ovo nesvakidašnja knjiga samopomoći, s jasno izloženim odgovorima na pitanja što je život i kako ga živjeti.

Program se odvija u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka, uz sponzorsku podršku Ine.