V I D E O

16.01.2018.

Polaznici radionica Vijeća mladih Benčić predstavili svoje radove na godišnjoj izložbi

Autor: Emilija Sekulić

Četvrta godišnja izložba Vijeća mladih Benčić, u potpunosti osmišljena i implementirana od strane polaznika programa u dobi od 8 do 14 godina, otvorena je 15. siječnja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Polaznici radionica Vijeća mladih Benčić predstavili svoje radove na godišnjoj izložbi

Godišnja izložba Vijeća mladih Benčić stalna je komunikacijska platforma Vijeća mladih Benčić koja uključuje integraciju i prezentaciju jednogodišnjega ciklusa radionica programa VMB LAB. Izložba je u potpunosti osmišljena i implementirana od strane polaznika programa VMB LAB. Cilj ove platforme je osnažiti djecu, pružajući im prilike i podršku u samostalnoj akciji te stvaranje prostora za uključivanje i komunikaciju sa zajednicom kroz predstavljanje njihova mišljenja i rada u javnosti.

Samoj izložbi prethodila je dvodnevna radionica na kojoj su polaznici u dobi od 8 do 14 godina preuzeli uloge kustosa i uz podršku mentora osmislili i pripremili izložb. U ulogama mentora su se, osim voditeljica projekta Ivane Golob Mihić i Natali Bosić, našli riječki umjetnici Petra Dolenec, Damjan Šporčić, Davor Margan, Bruno Butorac, Davor Popdankovski i Fran Kalčić. Ovogodišnja izložba je specifična i po tome što su polaznici većinu svoga rada predstavili pomoću medija kao što je community radio i VJ te fanzina pod nazivom Vjesnik Vijeća mladih Benčić.

Treću godinu za redom polaznici radionica Vijeća mladih Benčić dodijelili su nagrade Vijeća mladih Benčić za najboljeg umjetnika i radnika u kulturi/edukatora po izboru djece. Najboljim umjetnicima proglašeni su Una Rebić i Metod Blejec, a najbolja edukatorica je Nataša Antulov.

Više u prilogu.