PHOTORI 2018

17.09.2018.

"Podvodni svijet" Đordana Buccija u Galeriji Principij

Riječki festival fotografije PhotoRi u Galeriju Principij dovodi još jednu zanimljivu izložbu – „Podvodni svijet“ riječkog fotografa Đordana Buccija, čije je otvorenje u utorak, 18. rujna, u 20 sati.

Riječki festival fotografije PhotoRi u Galeriju Principij dovodi još jednu zanimljivu izložbu – „Podvodni svijet“ riječkog fotografa Đordana Buccija, čije je otvorenje u utorak, 18. rujna, u 20 sati. / Foto: Đordano Bucci, press materijal
Foto: Đordano Bucci, press materijal

„Podvodni svijet Đordana Buccija koloristički je vrlo dinamičan, a sadržajno neobičan i mističan. Podvodna fotografija pripada onim posebnim ili specifičnim područjima fotografije za koja treba imati i dodatna znanja i vještine koja nisu samo fotografska“, navodi Borislav Božić u svojoj najavi izložbe, Također dodaje da je Bucci ovom izložbom pokazao da se objekti pod morem mogu snimati po pravili struke i istovremeno imati visok kreativni status.

„Iz ovih snimljenih fotografija vidljivo je autorovo strastveno uživanje u slobodi beskrajnoga plavetnila tražeći i fotografirajući ovaj neobični i za nas egzotični svijet“, zaključuje Božić.

Đordano Bucci rođen 6. lipnja 1967. u Rijeci gdje pohađa i završava osnovnu i srednju školu i Tehnički fakultet. Od 1992. do 2004. poduzetnik je u vlastitome trgovačkom društvu, a od 2004. do danas radi u Tehničkoj školi Rijeka kao nastavnik. Od 2000. godine član je Kluba podvodnih aktivnosti /KPA/ 3. maj. Pored ronjenja, velika mu je ljubav i fotografija pa se od 2007. godine vrlo aktivno bavi natjecanjem u podvodnoj fotografiji. U Rovinju 2009. godine osvaja 1. mjesto na Državnom prvenstvu u podvodnoj fotografiji, a temeljem ove nagrade dobiva Godišnju nagradu ZTK-a Rijeka. Trenutno obnaša dužnost predsjednika Zajednice tehničke kultura Rijeka.

Izložba ostaje otvorena do 25. rujna i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati.