Više od 50 radionica za mališane

06.06.2019.

Počinju prijave na radionice u sklopu dječjeg festivala Tobogan

Uskoro jurimo niz treći Tobogan, u Rijeci nas početkom ljeta očekuju dva tjedna kulture, edukativnih programa i zabave. Festival Tobogan – aktivne ferije za djecu dio je programskog pravca Dječja kuća u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Glavni domaćini festivalskog programa su Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD Rijeka 2020.

U petak, 7. lipnja, počinju prijave na kreativne radionice za mališane u sklopu festivala Tobogan koji se u Rijeci odvija od 26. lipnja do 10. srpnja 2019.

U petak, 7. lipnja, počinju prijave na kreativne radionice za mališane u sklopu festivala Tobogan koji se u Rijeci odvija od 26. lipnja do 10. srpnja 2019. Ove je godine broj radionica i polaznika koji se mogu prijaviti gotovo udvostručen pa će se na 50-ak kreativnih radionica, na kojima će djeca i mladi učiti 3D printati, slikati, pjevati, osmišljavati video igre, igrati se znanstvenika i muzealaca, izrađivati lutke od recikliranog materijala, crtati stripove, igrati se arheologa, kreativno pisati, izrađivati robote  i usvojiti još mnogo zanimljivih znanja i vještina, moći prijaviti oko tisuću polaznika. Radionice su namijenjene raznim uzrastima, najmlađi polaznici koje pozivamo su trogodišnjaci, a neke su radionice namijenjene i odraslima.

Tobogan pretvara početak ljetnih praznika u sadržajno i bogato razdoblje za djecu u kojem kultura i kreativnost imaju istaknuto mjesto. Izuzetno bogat program donosi 40-ak različitih besplatnih događanja poput predstava i filmskih projekcija, koncerata, urbanih šetnji, igara, radionica i drugih sadržaja, na raznim gradskim lokacijama, od kino-dvorana, kazališta, knjižnica i muzeja do gradskih parkova, trgova, ulica i plaža.

Detaljne informacije o načinu prijave dostupne su na www.rijeka2020.eu, a na radionice u RiHubu moguće se prijaviti i fizički. Prijave se zaprimaju do popune mjesta.