VIDEO

12.10.2017.

Plesna improvizacija "Komorebi" Gordane Svetopetrić izvedena u Filodrammatici

Autor: Sanja Kapidžić

U Filodrammatici je u srijedu, 11. listopada, izvedena plesno-glazbena improvizacija “Komorebi” autorice Gordane Svetopetrić s plesačima Zvonimirom Kvesićem, Irenom Mikec, Martinom Rukavina i Ivanom Pavlović te glazbenicima Mladenom Ilićem i Alanom Svetopetrić. Izvedba je dio ovogodišnjeg Festivala suvremenog plesa i pokreta - Periskop koji traje od 7. do 15. listopada.

U srijedu, 11. listopada, u Filodrammatici je izvedena plesno-glazbena improvizacija “Komorebi” autorice Gordane Svetopetrić s plesačima Zvonimirom Kvesićem, Irenom Mikec, Martinom Rukavina i Ivanom Pavlović te glazbenicima Mladenom Ilićem i Alanom Svetopetrić. Izvedba je dio ovogodišnjeg Festivala suvremenog plesa i pokreta - Periskop koji traje od 7. do 15. listopada.

Ova plesno-glazbena studija bavi se propitivanjem trenutaka u kojima riječi prestaju igrati moćnu i jasnu ulogu. Komorebi je izraz koji nema doslovno značenje, a Japanci ga koriste kada se zrake sunca probijaju kroz travu - simbioza sunca i listića. Ples pronalazi utočište u metaforama i upravo značenje Komorebi inspirira autoricu u pronalaženje različito doživljene priče.