VIDEO

25.03.2019.

Pjesnička karavana Goranovog proljeća gostovala u Rijeci

Autor: Betty Stojnić

Goranovo proljeće, festival poezije koji u nekoliko hrvatskih gradova dovodi pjesnike iz cijele države i šire, održano je u Rijeci u OKC-u Palach uz javna čitanja i glazbu.

Goranovo proljeće, festival poezije koji u nekoliko hrvatskih gradova donosi pjesnike iz cijele države i šire, održano je u Rijeci u OKC-u Palach uz javna čitanja i glazbu. 

Zagreb, Lukovdol, Rijeka i Pula doživjeli su čar putujućeg, internacionalnog pjesničkog ansambla u kojem su se našli autori i autorice iz Rumunjske, Belgije, Švicarske i mnogih drugih europskih zemalja. Atmosferičnu glazbenu pratnju im je pružao Ivan Grobenski.

U sklopu festivala je, uz nagradu Goran za mlade pjesnike, uvedena i nova nagrada Ivan Goran Kovačić koja će se dodjeljivati svake druge godine za najbolju pjesničku knjigu. Prva laureatkinja nove nagrade jest Martina Vidaić za zbirku Mehanika peluda, dok je Gorana zavrijedio Denis Ćosić za Crveno prije sutona. Dijelove odabranih pjesama iz njihovih zbirki možete čuti u video prilogu, kao i neke od drugih pjesnika koji su svoj rad podijelili pred punom prostorijom u Palachu.