VIDEO: "My Stories, Your Emails"

04.10.2017.

Performansom britanske kabaret dive Ursule Mendez otvoren deveti Zoom festival

Autor: Sanja Kapidžić

U utorak, 3. listopada, u Filodrammatici je izveden performans "My Stories, Your Emails" Ursule Martinez čime je započelo deveto izdanje Zoom festivala. Ovogodišnji Zoom festival, u trajanju od 3. do 8. listopada, predstavit će uvijek zanimljivu live art scenu Velike Britanije.

U utorak, 3. listopada, u Filodrammatici je izveden performans My Stories, Your Emails Ursule Martinez čime je započelo deveto izdanje Zoom festivala. Ovogodišnji Zoom festival, u trajanju od 3. do 8. listopada, predstavit će uvijek zanimljivu live art scenu Velike Britanije.

Godine 2006., snimka zloglasne magijske striptiz točke Hanky Panky Ursule Martinez objavljena je na internetu bez njenog dopuštenja. Video isječak je vrlo brzo postao viralan, a Ursula je preplavljena e-poštom fanova i obožavatelja iz cijelog svijeta, što ju je inspiriralo na osmišljavanje ove predstave. 

U prvom dijelu predstave Martinez pripovijeda prave priče i iskustva iz njezina života, dok u drugom dijelu prenosi neke neželjene e-poruke potpunih stranaca. Suprotstavljajući Martinezine istinite priče fantazijama koje su izrazili njezini obožavatelji, predstava ističe razlike između stvarne osobe i ikonizirane javne persone. Predstava također propituje što se događa s umjetnikovim radom kada se stavlja u pogrešan kontekst i postaje dostupan svima koji imaju pristup internetu.

U utorak, 3. listopada, u Filodrammatici je izveden performans My Stories, Your Emails Ursule Martinez čime je započelo deveto izdanje Zoom festivala. Ovogodišnji Zoom festival, u trajanju od 3. do 8. listopada, predstavit će uvijek zanimljivu live art scenu Velike Britanije.Tijekom izvedbe Martinez preuzima glasove i osobnosti različitih likova koje nam predstavlja; od bliskih članova obitelji do muškaraca koji joj nude brak, a koje nikada nije srela. Promatrano iz takve šire perspektive, predstava se ne odnosi samo na Ursulu, već i na obične ljude, ljudske interakcije, greške u komunikaciji i Internet.

Predstava "My Stories, Your Emails" kombinira stand-up, live art i komediju lika. Prethodne izvedbe bile su rasprodane diljem svijeta, uključujući i one u Barbicanu u Londonu, Sydneyskoj Operi, Brighton International Festivalu, La Fondation Cartier u Parizu, itd.