Kastafsko kulturno leto 2012

07.07.2012.

Otvoreno 21. Kastafsko kulturno leto

Festival Kastafsko kulturno leto, koji se održava 21. godinu za redom, otvoren je sinoć na prostoru Crekvine u Kastvu koncertom glazbenika Roberta Grubišića i njegovih gostiju.

Kastav

Robert Grubišić je skladatelj i aranžer pjesama koje uglavnom izvode pjevači s Kvarnera. Veći dio ih je prvi put izveden na festivalu Melodije Istre i Kvarnera te su postale uspješnice na tom području. Gosti večerašnjeg koncerta su Mirko Cetinski, Mario Battifiaca, Joso Butorac, Karin Kuljanić, ženska klapa Kastav i drugi.

U sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog ljeta će se do 31. kolovoza održati Festival gitare, Kastavski blues festival i festival Čansonfest. Festival gitare ugostit će gitarista Darka Jurkovića s programom jazz i blues skladbi i filmske glazbe te sarajevsku grupu Sar e Roma, koja će izvesti urbane sevdalinke te obrade romskih i starogradskih pjesama. U sklopu festivala gitare nastupit će i gitarist Srđan Bulat uz pratnju marimbista Filipa Merčepa te sopranistica Marketa Matlova.

U dramskom dijelu Kastafskog kulturnog leta bit će izvedena kultne komedije "Audicija" 8. srpnja te melodrama "Gola u kavezu" Olje Runjić u režiji Ivana Lea Lema.

Na programu festivala su među ostalim još i koncerti Miroslava Tadića i Rade Šerbedžije, desetak izložaba i dramskih predstava.