kultura dopolavora

21.02.2019.

Otvorene prijave za radionice kulturne kritike za starije od 55 godina

Centar tehničke kulture u sklopu projekta Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti i Kreativnim kolektivom Kombinat poziva građane s navršenih 55 godina i više da se do petka, 24. veljače, prijave za sudjelovanje u radionicama kulturne kritike gdje će polaznici naučiti kako analizirati suvremenu umjetnost.

Centar tehničke kulture u sklopu projekta Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti i Kreativnim kolektivom Kombinat poziva zainteresirane građane s navršenih 55 godina i više da se do petka, 24. veljače, prijave za sudjelovanje u radionicama kulturne kritike gdje će polaznici naučiti kako analizirati suvremenu umjetnost. / Foto: CTK Rijeka, press
Foto: CTK Rijeka, press materijal

Radionice kulturne kritike će se održati u trajanju od 48 sati, a obraditi će se teme metodologije i terminologije pisanja kulturne kritike, vrste kulturne kritike, povezivanje umjetnosti/kulture i društvenih zbivanja, važnost kulturne kritike te primjeri kulturne kritike kao i razlika online i offline sadržaja, ali i mnogo više. U program su uključene i posjete izložbama te pisanje kulturne kritike na temelju naučenog. Voditeljice radionice polaznike će usmjeravati i davati im konstruktivne komentare kako bi kulturna kritika bila što sadržajnija i relevantnija. Radovi će biti objavljeni na online portalu Penzići Rijeka.

Polaznici će na taj način postati aktivni posjetitelji izložbi koje posjećuju, o njima će obavještavati zajednicu putem online portala te će promišljati radove suvremenih autora.

Radionica kulturna kritika, će se održavati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka od 26. do 28. veljače od 10:00 do 12:30 te od 12. do 15. ožujka od 9:00 do 12:15.

Radionice imaju ograničen broj polaznika (do 15 osoba), a prijave se vrše radnim danom od 8:00 do 16:00 sati putem poziva na +385 (0)51 320 281, elektronske pošte mjeremic@ctk-rijeka.hr ili osobnim dolaskom u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat).

Više informacija o radionicama i aktivnostima mogu se pronaći na internetskoj i Facebook stranici CTK Rijeka.