RiHub

04.03.2019.

Otvorene prijave na radionicu "Razvoj sudjelovanja kroz umjetnost"

U četvrtak, 7. ožujka u 17 sati, u RiHubu se održava radionica razvoja sudjelovanja i promjene ponašanja kroz umjetnost, treća u nizu edukativnog programa Učimo jačati zajednicu koji nastaje s ciljem podržavanja i transformacije pojedinaca i kolektiva uključenih u rad na pozitivnoj društvenoj promjeni.

U četvrtak, 7. ožujka u 17 sati, u RiHubu se održava radionica razvoja sudjelovanja i promjene ponašanja kroz umjetnost, treća u nizu edukativnog programa Učimo jačati zajednicu koji nastaje s ciljem podržavanja i transformacije pojedinaca i kolektiva uključenih u rad na pozitivnoj društvenoj promjeni. Foto: Rijeka 2020 - EPK
Foto: press materijal

Nakon uvođenja okvira kako umjetnost može poboljšati različite aspekte procesa izgradnje zajednice, pozvani umjetnici predstavit će neka stvarna iskustva i komunicirati s grupama lokalnih zajednica. Cilj je identificirati načine na koje različiti oblici umjetničkih i kreativnih aktivnosti mogu povećati sudjelovanje i promjenu ponašanja u tekućim lokalnim projektima.

Ova radionica namijenjena je svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture - Civilne inicijative i Zeleni val, te članova Vijeća građana, članova timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava - Bolje Vas Našli, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici te svi zainteresirani aktivisti.

Voditelj radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na sveukupno 4 kontinenta.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguravamo prijevod.

Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.