Galerija Juraj Klović

02.05.2017.

Otvorena samostalna izložba "Po(ka)zivanja" Ivana Paulića

U Galeriji Juraj Klović u Rijeci u petak, 28. travnja, otvorena je samostalna izložba „Po(ka)zivanja“ mladog slikara Ivana Paulića.

U Galeriji Juraj Klović u Rijeci u petak, 28. travnja, otvorena je samostalna izložba „Po(ka)zivanja“ mladog slikara Ivana Paulića.

„Ciklus djela izložen pod nazivom Po(ka)zivanja razbija predrasude prema crnoj boji i mraku. S druge pak strane, umjetnikov izričaj u fokus smješta aktualne društvene teme koje poput zastora prekrivaju naša čula i u neprirodnoj tami našu pažnju preusmjeravaju na pogrešne stvari. Umjetnikove teme su domoljubne, ali bez nacionalističke zadojenosti. One su vjerske, ali bez pritiska religije. Suvremene, ali bez relativizma post-modernizma“, piše Virna Car Jović.

Ivan Paulić pretače stvarne teme konzumerizma, vjerskog fanatizma, političkog populizma, hip hop glazbenog izričaja, klasične glazbe, moralnih pouka i susjedskih nagađanja u viziju stvarnosti koja je više realna nego li nadrealna, iako je sam slikarski izričaj snen, gotovo halucinantan.

Uz sama djela, izloženi su i isječci iz umjetnikovog slikarskog dnevnika u kojima se mogu iščitati umjetnikove misli tijekom rada, ali i svi utjecaji koji su formirali njegov izričaj. Na samom je otvorenju prikazan i kratak video uradak kojim umjetnik poziva na kulturni otpor i smisleno rješenje problema mraka koji se nadvio nad kulturni, ali i društvenu sferu života u Hrvatskoj.

Izložba je otvorena do 12. svibnja, a može se razgledati radnim danom od 10 do 13 te od 17 do 20 sati.