Hartera/Školjić/Rijeka: Moglo bi... i ovako?

20.10.2014.

Otvorena izložba studentskih radova na temu revitalizacije bivše industrijske zone

Autor: Zoran Krušvar

17. listopada u prostorijama Društva arhitekata Rijeka otvorena je zanimljiva izložba studentskih radova. Naziv izložbe je "Hartera/Školjić/Rijeka: Moglo bi... i ovako?", a izloženi radovi donose različite vizije budućnosti bivše Tvornice papira Rijeka i cijele zone Školjić.

Otvorena izložba studentskih radova na temu revitalizacije bivše industrijske zone

Studenti četiriju europskih sveučilišta, onog u Delftu (Nizozemska), Oxfordu (Velika Britanija), Zagrebu i Rijeci,  prošle su se akademske godine bavili temom revitalizacije bivše Tvornice papira Rijeka i cijele zone Školjić. Kako dolaze iz različitih okruženja te raspolažu različitom naobrazbom, dali su niz različitih mogućih rješenja, koja su predstavljena na izložbi otvorenoj 17. listopada u prostorijama Društva arhitekata Rijeka.

Organizatori u najavnom tekstu kažu kako projekt ima višestruku edukativnu vrijednost, jer upoznaje mlađe generacije Riječana s vlastitim gradom u cijelom njegovom obuhvatu; pokazuje im jedan od načina rasta i razvoja grada te utječe na razvoj senzibiliteta prema građevinskom nasljeđu ne samo onog reprezentativnog tipa nego i onog često smatranog ne vrijednim gledanja.

Snimku s otvorenja izložbe pogledajte u prilogu.