VIDEO: Galerija Principij

13.06.2017.

Otvorena izložba Rijeka in aeternum: Prva nagrada Kristijanu Vučkoviću za fotografiju "Prkos"

Autor: Damir Jevtić

U organizaciji Fotokluba Rijeka, u ponedjeljak, 12. lipnja 2017., u Galeriji Principij održalo se svečano otvorenje izložbe In aeternum, za vječnost, Rijeka za vječnost. Izložbom su predstavljene fotografije prepoznatljivih dijelova našeg grada, odabrane na istoimenom natječaju. Prvu nagradu osvojio je Kristijan Vučković s fotografijom „Prkos“.

undefined

Pod ovim naslovom i idejom "In aeternem" održala se prije deset godina i izložba s motivima sakralne arhitekture našega grada, a onda se 2012. izdala kolekcija od 10 razglednica s istim naslovom. Od tada pa do danas dosta se toga promijenilo, dosta je toga novoga markirano na kulturološkom, graditeljskom i urbanističkom okviru grada.

S natječajem, a sada i s ovom izložbom, fotografskom slikom svjedočimo mijene našega grada, s posebnom vrijednošću jer su začinjene vlastitom strašću osobne i originalne interpretacije.

Na natječaj se prijavilo 62 autora s 343 fotografije. Sve fotografije pregledao je žiri u sastavu: Sabrina Žigo, kustos Muzeja grada Rijeke, Marija Lazanja Dušević, kustos Muzeja grada Rijeke i Petar Fabijan, fotografski autor u statusu slobodnog umjetnika. Za izložbu su odabrane fotografije koje interpretiretiraju sve vrijednosti i grada Rijeke i Riječana.

Ova izložba poklon je Fotokluba Rijeka svome gradu, svojoj Rijeci za blagdan sv. Vida.