V I D E O

19.01.2018.

Otvorena izložba „Oprema za preživljavanje u antropocenu“ slovenske umjetnice Maje Smrekar

Autor: Emilija Sekulić

Izložba projekta „Oprema za preživljavanje u antropocenu - Trailer“ slovenske umjetnice Maje Smrekar otvorena je 18. siječnja, u galeriji Filodrammatica, u organizaciji udruge Drugo more i produkciji ljubljanskog instituta suvremene umjetnosti Aksiome.

Otvorena izložba „Oprema za preživljavanje u antropocenu“ slovenske umjetnice Maje Smrekar

Nastavljajući svoj opus istraživanja tipologije invazivnih vrsta, na sjecištu geopolitičkih parametara s jedne i lokalno-socioloških paradigmi s druge strane, slovenska umjetnica Maja Smrekar odabrala je pojedine označitelje slovenske kulturne baštine i preoblikovala ih u Opremu za preživljavanje u antropocenu. Izložba ostaje otvorena do 2. veljače 2018. godine u galeriji Filodrammatica, a ulaz je slobodan.

Maja Smrekar se u stvaranju intermedijalnih umjetničkih projekata bavi konceptom života, povezivanjem humanističkih i prirodnih znanosti, i osmišljavanjem diskursa o mogućim stvarnostima bliske budućnosti. Za projekt K-9_topology, na prošlogodišnjem je festivalu Ars Electronica osvojila nagradu Zlatna Nika u kategoriji hibridne umjetnosti, što je jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada u polju elektronike, interaktivne umjetnosti i digitalne kulture. 

Više u prilogu.