V I D E O

17.07.2017.

Otvorena izložba "In Their Eyes…" u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti

Autor: Emilija Sekulić

Radovi desetoro umjetnika iz Češke, Hrvatske i Italije predstavljeni su na izložbi "In Their Eyes…", otvorenoj 14. srpnja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Izložba In Their Eyes… predstavlja umjetničke pozicije proizašle iz tri specifične regije u središnjoj Europi, koje karakterizira zastupljenost više nacionalnih manjina i smještaj na granicama različitih jezičnih, kulturnih i geopolitičkih utjecaja. Radovi se osvrću i na aktualne identitete povezujući prošlost sa sve manje odloživim izazovima današnjeg društva.

In Their Eyes

Umjetnici koji sudjeluju u izložbi su Stefano Cagol (Italija), Nemanja Cvijanović (Hrvatska), Igor Eškinja (Hrvatska), Hannes Egger (Italija), Michael Fliri (Italija), Miroslav Hašek (Češka), Zdena Kolečková (Češka), Richard Loskot (Češka), Michaela Thelenová (Češka) i Slaven Tolj (Hrvatska).

Projekt je nastao u suradnji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Fakulteta likovnih umjetnosti i dizajna (Sveučilište Jan Evangelista Purkyně u Ústí nad Labem) i Kunsthalle Eurocentra Lana.

Održavanje izložbe "In Their Eyes…" u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci omogućili su Fakultet likovnih umjetnosti i dizajna i Sveučilište Jan Evangelista Purkyně u Ústí nad Labem, Ministarstvo kulture Češke Republike, Kunsthalle Eurocenter Lana, Werkbank Lana i Grad Rijeka.

Više u prilogu.