VIDEO

07.09.2016.

Otvorena izložba „Crne šume“ fotografa Damira Hoyke

Autor: Damir Jevtić

U utorak 6. rujna 2016. godine u Muzeju grada Rijeke otvorena je izložba poznatog fotografa Damira Hoyke. Cijela priča je započela u srpnju 2015. godine kada su katastrofalni šumski požari pogodili otok Korčulu i poluotok Pelješac. Slike nastojanja vatrogasaca u sprječavanju širenje vatrene stihije, i uništenja koje je ostalo nakon požara, obišle su svijet. Zapanjen apokaliptičnim prizorima u koje je požar pretvorio pelješku šumu fotograf Damir Hoyka odlučio je ovu tragediju pretvoriti u snažno vizualno upozorenje i tako pridonijeti nastojanju da se takvi događaji spriječe.

Izložba "Crne šume" Damira Hoyke

Kako bi efekt planiranih fotografija bio maksimalan, a cijeli projekt što autentičniji, Hoyka je svoju zamisao podijelio s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom u kojem je našao idealnog partnera za projekt. Autor ovom izložbom također odaje priznanje vatrogascima koji su svojim zalaganjem i požrtvovnošću spriječili još veću požarnu katastrofu.
„Crna šuma“ je izložba od općeg interesa, a njezin cilj je upozoriti građane na moguće požarne opasnosti. Ova izložba će povezati razne dijelove Hrvatske čiji vatrogasci međusobno surađuju na najtežim požarima i drugim katastrofama.
Izložba u Muzeju grada Rijeke ostaje otvorena do 24. rujna 2016., a kako je proteklo otvaranje pogledajte u prilogu.