Dječji festival Tobogan

26.06.2019.

Otvorena generalna proba lutkarske predstave "Kiša"

U četvrtak 27. lipnja 2019.g. u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se otvorena generalna proba lutkarske predstave “Kiša“, autora i redatelja Vanje Jovanovića.

U četvrtak 27. lipnja 2019.g. u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se otvorena generalna proba lutkarske predstave “Kiša“, autora i redatelja Vanje Jovanovića. / Foto: press


"Kiša" je pobijedila na “Lutkolabu”, natječaju koji ima za cilj mladim i neafirmiranim umjetnicima omogućiti profesionalnu produkciju lutkarske predstave. Naime, Gradsko kazalište lutaka Rijeka razvilo je projekt “Lutkolab” u sklopu programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, a članovi žirija bili su umjetnici i djelatnici GKL-a Rijeka te skupina od desetak djece koja pohađa radionice Vijeća mladih Benčić. Djeca su prije sudjelovanja u žiriranju prošla kroz lutkarsku radionicu pod vodstvom Petre Šarac te su se upoznali s osnovama rada na umjetničkoj produkciji predstave i kritičkog promatranja kazališnog rada.

Predstava “Kiša” bavi se aktualnim temama današnjice poput vršnjačkog nasilja te nesnalaženja u izražavanju emocija u procesu odrastanja i niza važnih životnih situacija kroz koje prolazi njegov protagonist, Petar, koji je zapravo bilo tko od nas. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 7 godina. Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na mail blagajna2@gkl-rijeka.hr, a podižu se sat vremena prije početka predstave na blagajni GKL-a Rijeka (Blaža Polića 3), najkasnije 15 minuta prije početka izvedbe.

Dječji festival „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture najveći je i najbogatiji dosad i održava se do 10. srpnja u Rijeci. Nudi ukupno 32 događanja, kako bi ljetni praznici u gradu postali nešto sasvim drugačije od užarenog asfalta. Rijeka uz Tobogan na dva tjedna postaje najveseliji kutak svijeta, a sloboda dječje kreativnosti pokazat će nam da čitav svijet može biti ljepše i bolje mjesto. Spustom niz Tobogan, kroz brojna najavljena događanja, lako ćemo dospjeti u svijet mašte i veselja. Pridružite nam se!

Dječji festival Tobogan dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.