VIDEO

26.09.2018.

Otvoren novi riječki kulturni centar RiHub - rasadnik kreativnog grada

Autor: Betty Stojnić

U prostorima bivšeg Bernardija osvanuo je novi kulturni centar RiHub. Kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, funkcija RiHuba bit će povezivanje građanstva i kulturnog sektora Rijeke, te olakšavanje prijave i provedbe različitih građanskih projekata.

U prostorima bivšeg Bernardija osvanuo je novi kulturni centar RiHub. Kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, funkcija RiHub-a bit će povezivanje građanstva i kulturnog sektora Rijeke, te olakšavanje prijave i provedbe različitih građanskih projekata.

RiHub će biti otvoren svim građanima koji žele biti dio Europske prijestolnice kulture i sudioničkih programa te će služiti kao informativni centar o raznim događajima i projektima u Rijeci.

U prostorima bivšeg Bernardija osvanuo je novi kulturni centar RiHub. Kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, funkcija RiHub-a bit će povezivanje građanstva i kulturnog sektora Rijeke, te olakšavanje prijave i provedbe različitih građanskih projekata.Centar će također predstavljati prvi coworking prostor za profesionalce u području kulture i kreativnog rada. Voditelj RiHuba Bernard Koludrović naglasio je važnost centra kao prostora sinergije različitih kulturalnih aktivnosti, udruga i projekata te napomenuo da je uključenost građana krucijalna za uspješnu provedbu programa EPK.

Na danu otvorenja održana je Permakulturna radionica, mini konferencija 'Civilne prakse su dobre prakse' te Speed dating - predstavljanje tima Rijeka 2020 i srodnih kulturnih programa, sve uz glazbeni nastup Goran Tomić Trija i DJ-a Dr. Smeđeg Šećera.

Više o otvorenju te strukturi RiHuba u video prilogu.