Umjetnost i inspiracija

04.04.2016.

Origami Zdenka – Put do svjetskih majstora origami umjetnosti

01. travnja otvorena je u Galeriji Kortil izložba radova svjetskih majstora origamija te radova hrvatskih origami umjetnika i interpreta. Izložbu organizira Hrvatsko origami društvo iz Zagreba i Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić iz Rijeke u suradnji s Gradom Rijeka i Galerijom Kortil, a izložba ostaje otvorena do 12. travnja 2016.

Origami Zdenka  – Put do svjetskih majstora origami umjetnosti

Izložba "Origami Zdenka" ime je dobila po riječkoj origamistici Zdenki Šegoti, koja je kroz svoje volontiranje u Udruzi za promicanje dobrobiti djece Portić zaslužna za upoznavanje mnogih malih Riječana s ovom zanimljivom vještinom. Inspirirane Zdenkom Šegotom, izložbu su organizirale predsjednica Hrvatskog origami društva Sanja Srbljinović Čuček i predsjednica Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić Ksenija Vičić, a s ciljem da se u Rijeci prezentiraju umjetnički dosezi majstora origamija.

Na otvorenju izložbe bio je i veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Keiji Ide, koji je izrazio svoje zadovoljstvo što se origami razvija i u Hrvatskoj, te poklonio Gradonačelniku Obersnelu jedan origami koji je on sam izradio.

Snimku s otvorenja pogledajte u prilogu.