VIDEO

05.11.2017.

"Odisej" otvorio 22. reviju lutkarskih kazališta

Autor: Sanja Kapidžić

U petak, 3. studenog, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, svečano je otvorena 22. revija lutkarskih kazališta koja se održava do 11. studenog. Reviju je otvorila predstava "Odisej – San o povratku" u produkciji Dječjeg kazališta Republike Srpske, Banja Luka, BiH. Ovogodišnjii festival bavi se temama slobode, odrastanja, zajedništva, važnosti prihvaćanja različitosti te snazi dječje mašte.

U petak, 3. studenog, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, svečano je otvorena 22. revija lutkarskih kazališta koja se održava do 11. studenog. Reviju je otvorila predstava

Revija nastoji ponuditi presjek najkvalitetnije recentne lutkarske produkcije u Hrvatskoj i dijelom iz inozemstva te pokazati i raznolike lutkarske poetike i tehnike.

Ove godine zaprimljen je najveći broj prijava za Reviju do sada. Odabrane predstave stižu iz cijele Hrvatske, iz susjedne Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, a po prvi puta u Rijeci iz Kine će nam se predstaviti tradicionalno kinesko lutkarsko nasljeđe, no isto tako i islandsko lutkarstvo, u radionici izrade štapnih lutatka, islandskih trolova, te suvremeno grčko lutkarstvo.

U petak, 3. studenog, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, svečano je otvorena 22. revija lutkarskih kazališta koja se održava do 11. studenog. Reviju je otvorila predstava Višestruko nagrađivana predstava "Odisej – San o povratku", predstava je o jednom od najljepših mitova Grčke. Odisej je neustrašivi junak koji nakon pobjede u Troji, sanja svoj san o povratku u kojem predviđa mnoga iskušenja koja će mu se na njegovom morskom putu zaista i dogoditi. Odisej u predstavi nije samo mitski junak, on je mnogo više. On je netko tko vjeruje u ispunjenje svojih snova i spreman je poduzeti sve da mu se želje i snovi uistinu ostvare.

Scenarij i režiju potpisuje Biserka Kolevska, a izvode Duško Mazalica, Zorana Šuman, Aleksandar Blanić, Ana Anđelić, Đorđe Janković, Đurđa Babić i Saša Terzić.