Jedan svijet, jedan tjedan, jedan festival

28.09.2013.

Obožavani Manhattan Short Film Festival – ponovno u Art-kinu

Najposjećeniji program kratkometražnog filma ovaj vikend, peti put zaredom, stiže i u Art-kino Croatia. Riječka publika ponovno postaje dijelom svjetske festivalske publike.

kizmet diner

Pod motom «Jedan svijet, jedan tjedan, jedan festival» započinje svjetski festival kratkometražnog filma – Manhattan Short Film Festival. U Art-kinu Croatia u subotu, 28. te u nedjelju 29. rujna i Riječani će imati prilike pogledati 10 finalista dobranih između 628 prijavljenih filmova iz 48 zemalja svijeta. Posebnost ovog Festivala je publika koja odabire pobjednika.

Dokumentarno-animirani film «Irski namještaj» priča je o popravcima i recikliranju u jednom irskom selu. Film je ove godine osvojio prvu nagradu u kategoriji animiranog filma na Sundance Film Festivalu. Komedija «Bez komentara» prati djevojku kojoj se dogode dva neočekivana susreta s muškarcima u Parizu. Drama Jacoba Sillmana inspirirana je stvarnim događajima u čijem je fokusu 10-godišnji Židov, koji pokušava izbjeći prisilnu vojnu obvezu u ruskoj vojsci tijekom Krimskog rata. Portreti Moskve, Pakistana i Quebeca, prikazani kroz vizuru putujućeg avanturista i ilustratora, okupljeni su animiranom filmu «Face s place». Engleska drama «Petak» prati mladića koji kuje osvetu nakon što je izgubio majku u terorističkom bombardiranju Londona. O neobičnoj audiciji za predstavu Hamlet progovara komična drama «#30», dok «Sudbonosna zalogajnica» prati raspjevanu konobaricu u restoranu. Jedno kaotično jutro obitelji s djecom prikazano je u komediji «Moram li se pobrinuti za sve?», a glazbena drama «Black Metal» prati pjevača metal benda koji suočava se s učinkom vlastitih nasilnih tekstova.

Program Manhattan Short Film Festivala u Rijeci se održava u subotu, 28. rujna u 20 sati, dok je repriza na repertoaru Art-kina u nedjelju, 29. rujna s početkom u 18 sati. Filmovi su titlovani na hrvatski i engleski jezik, a ulaz je slobodan.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Brajda
  • Centar