Velika nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata

26.10.2018.

Novom riječkom MMSU-u Dinka Peračića još jedna arhitektonska nagrada

Među 14 nominiranih radova, Velika nagrada 53. zagrebačkog salona, tradicionalne priredbe vizualnog stvaralaštva, dizajna i arhitekture, ove je godine pripala dvojnom projektu nove zgrade Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci Dinka Peračića te hrvatskom nastupu na 15. venecijanskom bijenalu Dinka Peračića te Mirande Veljačić, Slavena Tolja i Emine Višnić.

U obrazloženju ocjenjivačkom tima Udruženja hrvatskih arhitekata navodi se da se u realizaciji riječkog MMSU-a ne gradi objekt nego disciplinarna i društvena paradigma sažeta u borbenom metodološkom geslu „To trebamo - to radimo“. Financijski neodrživ arhitektonski artefakt zamijenjen je onim što autor projekta naziva muzej u nastajanju.

Tradicionalna priredba vizualnog stvaralaštva, dizajna i arhitekture 53. Zagrebački salon, posvećena ove godine arhitekturi i urbanizmu, završena je u četvrtak navečer u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb dodjelom nagrada.

Ovogodišnji Zagrebački salon bio je posvećen arhitekturi i urbanizmu, a završen je sinoć u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb dodjelom nagrada.

Na Salonu pod nazivom "Desetljeće 2008.-2018." tri tjedna je bilo izloženo više od stotinu radova hrvatskih arhitekata.