VIDEO

09.09.2019.

Njemačka fotografkinja Stefanie Minzenmay izlaže u Galeriji Principij

Autor: Sanja Kapidžić

U sklopu riječkog festivala fotografije PHOTORI 2019. u petak, 6. rujna, u Galeriji Principij, otvorena je izložba fotografija Stefanie Minzenmay. Radi se o seriji fotografija manjeg formata kojima autorica bilježi promjene u prostoru Europskog centra umjetnosti Hellerau u njemačkom gradu Neussu, gradu-prijatelju Rijeke.

U sklopu riječkog festivala fotografije PHOTORI 2019. u petak, 6. rujna, u Galeriji Principij, otvorena je izložba fotografija Stefanie Minzenmay. Radi se o seriji fotografija manjeg formata kojima autorica bilježi promjene u prostoru Europskog centra umjetnosti Hellerau u njemačkom gradu Neussu.

 

Stefanie Minzenmay višestruko je nagrađivana njemačka autorica koja živi i radi u Neussu. Autorica s visokim stupnjem senzibiliteta na originalan i autonoman način pristupa temama i problemima iz svakodnevnoga okruženja. Serija fotografija naziva Hellerau, koja je prikazana na izložbi, nastala je na autoričinu nagradnom rezidencijalnom boravku u Europskom centru umjetnosti Hellerau. To je zgrada koja je u svojoj stogodišnjoj povijesti u nekoliko navrata mijenjala namjenu i sadržaj svoga postojanja, a sada je mjesto okupljanja umjetnika.

U sklopu riječkog festivala fotografije PHOTORI 2019. u petak, 6. rujna, u Galeriji Principij, otvorena je izložba fotografija Stefanie Minzenmay. Radi se o seriji fotografija manjeg formata kojima autorica bilježi promjene u prostoru Europskog centra umjetnosti Hellerau u njemačkom gradu Neussu.Stefanie Minzenmay fotografirala je male i jedva primjetne detalje i scene tog prostora, čega je rezultat serija crno-bijelih ili skoro monokromatskih fotografija manjega formata koje na intiman način prezentiraju emocionalna stanja autorice tijekom njezina boravka u  Hellerau.

Izložbu je posjetila i grupa građana iz grada Neussa, koja je u Rijeci boravila od 5. do 8. rujna, predvođena predsjednikom Udruge prijatelja Rijeka & Neuss Jochenom Koenigom, dobitnikom Zlatne plakete Grada Rijeke, te zamjenicom gradonačelnika Neussa Giselom Hohlmann.

Izložba ostaje otvorena do 13. rujna i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.