ANIMAFEST U RIJECI

03.06.2011.

Neki od najvažnijih svjetskih suvremenih animiranih filmova u Art kinu

Nakon prošlogodišnjeg kratkometražnog, ovogodišnje dugometražno izdanje cijenjenog 21. svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb 2011. ponovno stiže u Art-kino Croatia!

Animafest

Od petka, 10. lipnja, do nedjelje, 12. lipnja, prikazat će se neki od najvrednijih i najvažnijih dugometražnih animiranih filmova nastalih u posljednje dvije godine diljem svijeta za malu i veliku publiku. Ulaz je slobodan za djecu do 12 godina.

Animafest u Rijeci donosi filmove koji se natječu za Grand Prix Animafesta: "Chico i Rita" - strastvenu ljubavnu priču koju su u ritmu latinoameričkih balada, bolera i rumbe, ispričali Oskarovac Fernando Trueba i Javier Mariscal.

 

Tu je i najskuplji švedski animirani film svih vremena-  mračni futuristički triler "Metropia" Tarika Saleha o zavjeri, kontroli uma i prljavim poslovima u distopičnom svijetu budućnosti s glasovima Vincenta Galla i Juliette Lewis. Film je rađen specijalnom tehnikom obrade i animiranja fotografija, čime je postignuta jedinstvena i dosad neviđena scenografija stilski inspirirana radovima Terrya Gilliama i Roya Anderssona. 

 

Nagrađivani "Technotise: Edit i ja" Alekse Gajića, čiji Hollywood priprema remake, frenetična je cyberpunk-priča o Edit Stefanović, studentici psihologije koja u želji da položi težak ispit potraži usluge crnog tržišta te u vlastito tijelo ugradi ukradeni vojni čip.

 

ZA MALE I VELIKE – JUTARNJE MATINEJE I PROGRAMI U 17 i 19 SATI

Za sve dobne skupine, velike i male, stiže najnovija uspješnica studija Folimage - napeti animirani triler za cijelu obitelj "Život jednog mačka" o dvostrukom životu crnog tigrastog mačka Dina koji dane provodi kao kućni ljubimac, a noći kao maca-provalnica. Zbog spektakularnog vatrometa boja i finoće crteža toplo se preporučuje gledanje na velikom platnu.

 

Prekrasni "Kerity- kuća bajki" također je namijenjen cijeloj obitelji – riječ je o novom filmu čuvenog redatelja Dominiquea Monferya, koji je 2004. godine bio nominiran za nagradu Oscar za svoj fantazmagorični animirani film "Destino" na kojem je surađivao s velikanima Salvadorom Dalíjem i Waltom Disneyjem.

 

Za male i velike također, na programu Animafesta u Rijeci je i bezvremena bajka Hansa Christiana Andersena "Ružno pače" u animiranoj verziji s lutkama, proslavljenog majstora ruske animacijske škole Garrija Bardina. Kritika i publika odlično su prihvatili ovu uzbudljivu i dirljivu glazbenu komediju.

AnimafestZa one najmlađe i njihove roditelje,  tu je i Animafest za najmlađe - izbor kratkometražnih dječjih animiranih filmova bez dijaloga. Crteži i lutke mačaka, miševa, sovi, mrkvi, zečeva i šišmiša smjenjuju se u filmovima, a hrabrost, odanost i prijateljstvo su i dalje najvažnije vrline.

POVOLJNI FESTIVALSKI PAKETI
I ove godine pripremljeni su povoljni festivalski paketi za sve koji žele nesmetano uživati u festivalskom programu, pa će uz ulaznice za pojedinačnu projekciju, publika će moći kupiti Animafest dnevnu ulaznicu (tri projekcije + festivalski katalog), te Animafest paket ulaznica (za sve projekcije + poklon festivalski katalog).

 

CIJENA ULAZNICA:

POJEDINAČNA PROJEKCIJA - 20 kn

ANIMAFEST DNEVNA ULAZNICA (za tri projekcije) + poklon festivalski katalog - 40 kn

ANIMAFEST PAKET ULAZNICA (za sve projekcije) + poklon: festivalski katalog -100 kn

 

 

Program ANIMAFESTA U RIJECI – RASPORED PROJEKCIJA

 *  -  FILMOVI PRIMJERENI DJEČJEM UZRASTU

10. lipnja, petak

Animafest

19 h  KÉRITY, KUĆA BAJKI * (KERITY, LA MAISON DES CONTES, režija: Dominique Monféry, uloge: Jeanne Moreau, Julie Gayet, Liliane Rovère, Pierre Richard, Francuska, Italija, 2009. , 76' )

21 h CHICO & RITA  (CHICO & RITA , režija: Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba, uloge: Limara Meneses, Emar Xor Oña, Velika Britanija, Španjolska, 2010. , 94')

 

11. lipnja, subota

Animafest

11 h ANIMAFEST ZA NAJMLAĐE *-trajanje 60 '

17 h ANIMAFEST ZA NAJMLAĐE *-trajanje 60 '

19 h ŽIVOT JEDNOG MAČKA * (UNE VIE DE CHAT, režija: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, Francuska, Belgija, 2010, 62')

21 h METROPIA (METROPIA, režija: Tarik Saleh, uloge: Vincent Gallo, Juliette Lewis, Udo Kier, Stellan Skarsgård, Danska, Finska, Norveška, Švedska, 2009., 86')

 

12. lipnja, nedjelja

Technotise

11 h ANIMAFEST ZA NAJMLAĐE *-trajanje 60 '

17 h ANIMAFEST ZA NAJMLAĐE *-trajanje 60 '

19 h RUŽNO PAČE * (GADKII UTENOK, režija: Garri Bardin, Rusija, 2010, 74')

21 h TECHNOTISE: EDIT I JA (TECHNOTISE: EDIT I JA, režija: Aleksa Gajić, Srbija, 2009., 86' 

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1