POKRENIMO ZEMLJU POZITIVNIM MISLIMA I DJELOM

21.04.2012.

NAJAVA: Škola za primijenjenu umjetnost povodom Dana planete Zemlje

Srednjoškolci Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci uključili su se i ove godine u obilježavanje Dana planeta Zemlje kao globalnog pokreta usmjerenog na zaštitu okoliša i prirodnih resursa našeg planeta. Ove se godine Dan planeta Zemlje obilježava pod sloganom „Pokrenimo Zemlju“ a učenici ŠPUR-a dodali su ovom sloganu ''Pokrenimo Zemlju pozitivnim mislima i djelom''.

Dan planeta Zemlje

Kreativni učenici osmislili su funkcionalne likovne uratke od recikliranog  materijala uz koje vezuju pozitivne poruke  u svrhu podizanja svijesti građana o važnosti očuvanja planeta Zemlje.

Učenici će svoje uratke izrađivati i poklanjati građanstvu ispred Radio Rijeke u ponedjeljak 23. travnja od 9,00 do 13,30 sati ( u slučaju kiše zbivanje se odgađa za utorak, 24.04. u istom terminu). Svi zainteresirani moći će se uključiti u izradu istih i svojim uratkom i pozitivnim porukama utjecati na osvješćivanje pokreta za zaštitu okoliša.                            

U projektu sudjeluju učenici odjela Kiparski dizajn 2., 3. i 4. razreda te učenici 2. razreda odjela Grafički dizajn pod stručnim vodstvom mentora: Zrinke Kralj, Vesne Jakovčić, Laure Herceg i Ane Jureško.