Život jedne riječke studentice u vrijeme blokade fakulteta

14.02.2012.

NAJAVA: Promocija romana "BLOKIRAJ OVO!" Tamare Crnko

Promocija književnog prvijenca Tamare Crnko, a ujedno i prvog romana koji se bavi studentskim blokadama u Hrvatskoj, održat će se u četvrtak, 16. veljače 2012. godine u 18.00 sati u Molekuli (Delta 5, Rijeka). Knjigu će predstaviti Zoran Krušvar, Tamara Crnko te Tamara Modrić u ime izdavača Studija TiM iz Rijeke.

Blokiraj ovo pozivnica

U romanu mlade riječke autorice Tamare Crnko predstavlja nam se svijet suvremene studentske scene: njihove blokade fakulteta, pitanja, ideali, zahtjevi, nadanja i planovi prelamaju se u nekolicini likova, a nadasve u glavnoj junakinji Eleni koja vlastite sumnje i želje počinje pretpostavljati “revolucionarnim idejama” svoje generacije.Naime, baveći se već godinama plesom, Elena ima jednu veliku želju: upisati studij koreografije u Londonu. Međutim, sudbina je ipak imala jako loš smisao za humor…

“Roman, kakav god bio i tko god ga napisao, u ovoj maloj kulturi uvijek ostavlja traga. Nema ih baš puno pa se primjete. Prvenstveno zbog toga što pružaju priliku za lamentaciju o hrvatskoj književnosti koja nastaje ispod svjetala reflektorâ uperenih na ona dva ili tri sveprisutna imena. Tamara Crnko dolazi s ruba i o rubu pripovijeda. O rubu s kojim se do sad, barem u novijoj hrvatskoj književnosti, nismo susretali.”

Matko Vladanović (MV Info)

Tamara Crnko (1987.) piše odmalena. S pričom “Njegova stjenica” osvojila je nagradu na natječaju “Kamov ukratko”. “Blokiraj ovo!” njezin je prvi samostalan roman.

Veselimo se vašem dolasku!