VIDEO

23.06.2018.

Nacionalna operna prvakinja Mirella Katarinčić Toić održala oproštajni koncert

Autor: Damir Jevtić

Mirella Katarinčić Toić, nacionalna operna prvakinja međunarodne reputacije, oprostila se od operne pozornice koncertom u HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 20. lipnja 2018., obilježavajući tako odlazak u mirovinu nakon duge i uspješne karijere. Na koncertu pod ravnanjem Igora Vlajnića, primadona je podsjetila na svoje najuspješnije uloge i poznate arije koje je izvodila proteklih 40 godina.

Mirella Katarinčić Toić, nacionalna operna prvakinja međunarodne reputacije, oprostila se od operne pozornice koncertom u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u srijedu, 20. lipnja 2018. godine, obilježavajući tako odlazak u mirovinu nakon duge i uspješne karijere. Na koncertu pod ravnanjem Igora Vlajnića, primadona je podsjetila na svoje najuspješnije uloge i poznate arije koje je izvodila proteklih 40 godina.

Uz Mirellu su nastupili i solisti riječkog opernog ansambla Vanja Zelčić, Robert Kolar, Slavko Sekulić i Davor Lešić, a publika je još jednom mogla uživati u izvedbi Bellinijeve, Verdijeve, Offenbachove, Puccinijeve, Ponchiellijeve i Straussove glazbe.

Mirella Katarinčić Toić, nacionalna operna prvakinja međunarodne reputacije, oprostila se od operne pozornice koncertom u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u srijedu, 20. lipnja 2018. godine, obilježavajući tako odlazak u mirovinu nakon duge i uspješne karijere. Na koncertu pod ravnanjem Igora Vlajnića, primadona je podsjetila na svoje najuspješnije uloge i poznate arije koje je izvodila proteklih 40 godina. Mirella Katarinčić Toić članica je riječke Opere od 1979. godine, s prekidom od tri godine, kada je bila članicom ansambla njemačkih kazališta Vereingte Städtische Bühnen Krefeld und Mönchengladbach. Dobitnica je Nagrade grada Rijeka, Nagrade Milka Trnina i Nagrade hrvatskog glumišta za ulogu Norme u istoimenoj Bellinijevoj operi. Primila je odličje za zasluge u kulturi, Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića te nagradu Vladimir Nazor za ulogu Elizabette u Verdijevoj operi „Don Carlos“ i ulogu Amelije u „Krabuljnom plesu“. Drugim riječima, njeni su dosezi i uspjesi trajno obogatili hrvatsku kulturu.