VIDEO

19.12.2017.

Na Malom Buvljaku predstavljen EPK-ov online časopis za mališane "Brickzine"

Autor: Sanja Kapidžić

Na Trgu svete Barbare u nedjelju, 17. prosinca, održao se Mali Buvljak i promocija online dječjeg časopisa Brickzine – pilot izdanje online časopisa o kulturi, umjetnosti i stvaralaštvu namijenjenog djeci i roditeljima. Na Malom Buvljaku djeca su dobila priliku za prodaju i razmjenu starih igračaka te za predblagdansko druženje na otvorenom. Događaj su organizirali Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i građanska inicijativa Urbani separe.

U nedjelju, 17. prosinca, na Trgu Svete Barbare, održao se Mali Buvljak i promocija online dječjeg časopisa Brickzine – pilot izdanje online časopisa o kulturi, umjetnosti i stvaralaštvu namijenjenog djeci i roditeljima. Na Malom Buvljaku djeca su dobila priliku za prodaju i razmjenu starih igračaka te za predblagdansko druženje na otvorenom. Događaj su organizirali Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i građanska inicijativa Urbani separe.

Brickzine je digitalno izdanje časopisa koji će svoje prvo tiskano izdanje doživjeti u 2018., kao aktivnost programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture. Njegov urednički tim čine kreativci iz Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnost i Vijeća mladih Benčić, uz podršku Rijeke 2020 i vanjskih suradnika.

Osim samog Malog Buvljaka na kojem su djeca imala priliku prodati, kupiti ili zamijeniti igračke, organizirane su i aktivnosti crtanja božićnih motiva te crtanje igrališta “iz snova”, a održala se i mala radionica hula-hopa.