VIDEO

09.10.2019.

Na Korzu otvoren Festival suvremenog plesa i novog cirkusa "Periskop"

Autor: Damir Jevtić

Dinamičnom plesnom izvedbom na Korzu je jučer otvoren četvrti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus.

Prezentacijom rada s višednevne radionice koju je vodila Petra Hrašćanec, na Korzu je u utorak, 8. listopada, otvoren četvrti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus.

Devet plesača i plesačica sudjelovalo je od 4. do 8. listopada 2019. na radionici pod nazivom "Forma i funkcija" mentorice Petre Hrašćanec tijekom koje su se bavili načinima kako unutar tijela naći slobodu za kreativno istraživanje pokreta, a rezultate radionice prezentirali su pred posjetiteljima, prolaznicima i turistima.

Cilj dvadesetominutne plesne izvedbe u javnom prostoru bio je približiti suvremeni ples široj publici te pozvati građane na festival čiji će program trajati do 20. listopada. U izvedbu su bile uključene i osobe s poteškoćama u kretanju koje su publici pokazale da je ples aktivnost za svako tijelo.

Festival traje do 20. listopada i riječkoj će publici na tri lokacije; u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku te na Korzu, predstaviti dvanaest plesnih i cirkuskih izvedbi. Cjelokupan program s više informacija dostupan je na internetskoj stranici www.periskopfestival.com.hr