U knjižari "Filodrammatica" predstavljena prva hrvatska stand-up knjiga

06.03.2011.

Marijana Perinić - Gore ne može

Autor: Zoran Krušvar

Marijana Perinić već se godinama bavi stand-up komedijom, a na nagovor svoje sadašnje urednice Milane Vuković - Runjić odabrala je najbolje tekstove iz svog komičarskog repertoara i skupila ih u zbirku priča.

marijana perinic, gore ne moze, vbz-bookshop-caffe

Stand - up komedija oblik je zabave koji je zadnjih godina u Hrvatskoj doživio pravi uzlet. Iako u Rijeci ne postoji stand-up scena, povremena gostovanja komičara već su i ovdje pronašla određenu publiku. Vidjelo se to ljetos na Trsatskoj gradini, kad je gostovao "Stand up CROmedy show", ali i na predstavljanju knjige "Gore ne može" u "Filodrammatici". Upravo je komičarka koju su Riječani mogli vidjeti u "Stand up CROmedy showu", Marina Orsag, zaslužna za to što se Marijana Perinić uopće odvažila ući u stand-up vode, a što je u konačnici dovelo i do prve stand-up knjige u Hrvatskoj.

Autorica je u "Filodrammatici" izvela polusatni nastup, kojim je predstavila pet svojih omiljenih priča, odabranih između dvadeset i četiri iz knjige. Priče o ženama, muškarcima i njihovim odnosima, napisane na dalmatinskom dijalektu, nasmijale su riječku publiku i zasigurno pobudile interes za knjigu.

 Izjavu Marijane Perinić pogledajte ovdje:

 

A dio nastupa u "Filodrammatici" možete pogledati ovdje:

 

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1