VIDEO

30.01.2019.

"Mali princ – pjesma o ljubavi" premijerno izvedena u GKL-u

Autor: Damir Jevtić

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Ljubljana premijerno je u utorak, 29. siječnja 2019. godine, izvelo predstavu „Mali princ – pjesma o ljubavi“, Jere Ivanc. Redateljica predstave Yulia Roschina napomenula je kako nova autorska interpretacija priče o Malom princu proizlazi iz života Exupéryjeve supruge i njezinih sjećanja (Consuelo de Saint - Exupéry – Sjećanja ruže, ljubavna priča o autoru Malog princa), a riječ je o predstavi namijenjenoj djeci i mladima.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Ljubljana premijerno je u utorak, 29. siječnja 2019. godine, izvelo predstavu „Mali princ – Pjesma o ljubavi“, Jere Ivanc. Redateljica predstave Yulia Roschina napomenula je kako nova autorska interpretacija priče o Malom princu proizlazi iz života Exupéryjeve supruge i njezinih sjećanja (Consuelo de Saint - Exupéry – Sjećanja ruže, ljubavna priča o autoru Malog princa), a riječ je o predstavi namijenjenoj djeci i mladima.

Ovo nije klasična lutkarska predstava, nego igrana dramska s dvoje glumaca na sceni, Tilenom Kožameljem iz riječkoga GKL-a i Zalom Anom Štiglic iz ljubljanskog Lutkovnog gledališča. U predstavi važnu ulogu imaju i video projekcije dvoje glumaca, koje nalik na holograme djeluju kao likovi iz drugih razina svijesti. Na predstavi su još radili Staša Prah kao dramaturginja, scenografkinja i kostimografkinja Vasilija Fišer, autorica glazbe, zvučnih efekata i video projekcija Mateja Starič, te koreografkinja Magdalena Reiter.

Predstava je postavljena kao dio potprograma „Priče s krova“ programskog pravca Dječja kuća projekta EPK 2020 u Rijeci.