Održana još jedna Femininum radionica

27.01.2014.

Kristina Posilović vodila razgovor o ženskoj rock poeziji

Autor: Zoran Krušvar

Koja je uloga kantautorica i izvođačica u borbi za prava na jednakost te kakve su specifičnosti aktivizma u ženskoj rock poeziji bile su samo neke od tema kojima se bavila radionica održana 24. siječnja u prostoru Akvarija na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Prva je to od "Femininum radionica" u ovoj kalendarskoj godini, a vodila ju je književnica i aktivistica Kristina Posilović.

Koja je uloga kantautorica i izvođačica u borbi za prava na jednakost te kakve su specifičnosti aktivizma u ženskoj rock poeziji bile su samo neke od tema kojima se bavila radionica održana 24. siječnja u prostoru Akvarija na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Prva je to od \"Femininum radionica\" u ovoj kalendarskoj godini, a vodila ju je književnica i aktivistica Kristina Posilović.

Na Femininum radionicama mogu sudjelovati svi i sve koji i koje imaju interese, potrebe i želje raspravljati, saslušati, naučiti nešto o rodnoj tematici i feminističkoj problematici.

Ovoga puta, prisutni su mogli čuti štošta o klasicima ženske rock poezije poput "Talkin' Bout A Revolution", "Bad Reputation", "Raise Your Fist" i slično, te naučiti tko su bile Flapper Girls ili što je to Riot grrrl pokret.

Više o radionici rekle su nam Jana Ažić i Kristina Posilović.