VIDEO: Culture Week

02.06.2017.

Kreativno o riječkom identitetu: U sklopu Student Day Festivala održana radionica Riverzija

Autor: Sanja Kapidžić

U četvrtak, 1. lipnja, na Trgu svete Barbare, održano je završno predstavljanje radova nastalih u sklopu radionice pod nazivom Riverzija. Radionica se održavala od 30. svibnja do 1. lipnja u sklopu Culture Weeka ovogodišnjeg Student Day Festivala, a sudjelovalo je 8 studenata različitih područja studija sa Sveučilišta u Zagrebu, Glasgowu i Rijeci.

U četvrtak, 1. lipnja, na Trgu svete Barbare, održano je završno predstavljanje radova nastalih u sklopu radionice pod nazivom RIVERZIJA. Radionica se održavala od 30. svibnja do 1. lipnja u sklopu Culture Weeka ovogodišnjeg Student Day Festivala, a sudjelovalo je 8 studenata različitih područja studija sa Sveučilišta u Zagrebu, Glasgowu i Rijeci.

Cilj radionice je suradnja pojedinaca koji se bave različitim disciplinama te suvremen i kreativan pristup prikazivanju Rijeke kao grada. Uz stručna vodstva i predavanja studenti su, podijeljeni u timove, kroz tri dana, razgledavali i informirali se o simbolima grada Rijeke, a zatim su ih reinterpretirali bilo materijalnim ili umjetničkim proizvodom, suvenirom, intervencijom u prostoru, izvedbom/performansom...

Događanju su prisustvovali rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel i prorektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić studije i studente te Franka Zlatić voditeljica Ureda za kulturu i zabavu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci ujedno i voditeljica Culture Weeka.

Na prezentaciji su nastupiti pjevački zbor riječkog Medicinskog fakulteta Axis i plesna skupina Medicinskog fakulteta.

Program se organizirao u suradnji s Interdisciplinarnim kolektivom Manufaktura, Odsjekom za Kulturalne studije Filozofskoga fakulteta, Klubom studenata društva povjesničara umjetnosti, a prezentaciji su se priključili i sekcija Urban furniture Društva arhitekata Rijeka.