VIDEO

09.10.2018.

Kreativci na Molo longu: Izložba radova primitivnog tiska u lučkom kontejneru

Autor: Damir Jevtić

U ponedjeljak, 8. listopada 2018. godine, u galerijskom prostoru Udruge Kombinat, lučkom kontejneru na riječkom Molo Longu održala se izložba radova nastalih na radionici primitivnog tiska za mlade. Radionicu je vodio zagrebački dvojac This Town Needs Posters, kojeg čine arhitekti i dizajneri, Sven Sorić i Hrvoje Spudić, a bila je namjenjena za mlade u dobi od 15 do 30 godina. Na radionici se radilo otiskivanje površina na gradskom prostoru poput šahti te raznih uzoraka koji imaju na sebi reljef, te izrada i ručno uvezivanje papirnate publikacije.

U ponedjeljak, 8. listopada 2018. godine, u galerijskom prostoru Udruge Kombinat, lučkom kontejneru na riječkom Molo Longu održala se izložba radova nastalih na radionici primitivnog tiska za mlade. Radionicu su vodili zagrebački dvojac This Town Needs Posters, kojeg čine arhitekti i dizajneri, Sven Sorić i Hrvoje Spudić, a bila je namjenjena za mlade u dobi od 15 do 30 godina. Na radionici se radilo otiskivanje površina na gradskom prostoru poput šahti te raznih uzoraka koji imaju na sebi reljef, te izrada i ručno uvezivanje papirnate publikacije.

Radionica primitivnog tiska održala se u prostoru opatijske udruge Kulturni front u sklopu projekta Novi centri koji provodi Udruga Kombinat. Projket je namijenjen mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponudi besplatne programe poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke.

Kako je izgledala izložba te više informacija o samoj radionici pogledajte u video prilogu.