VIDEO

14.05.2018.

Književnost, glazba i dobra kuhinja porinuli 11. Vrisak

Autor: Sanja Kapidžić

Jedanaesti riječki sajam knjiga i festival autora "Vrisak", koji će do 21. svibnja obuhvatiti pedesetak događanja na nekoliko lokacija i ugostiti više od 150 sudionika, svečano je otvoren u nedjelju, 13. svibnja, na brodu "Marina". Organizatori Vriska su Udruga kulture Vrisak i nakladnik V.B.Z., a pokrovitelji Grad Rijeka, Ministarstvo kulture, Primorsko-goranska županija i Hrvatska gospodarska komora.

Jedanaesti riječki sajam knjiga i festival autora
Svećano otvorenje Vriska na "Marini" / Foto: Tanja Kanazir

Najavljujući ovogodišnji program, umjetnički direktor festivala Drago Glamuzina naglasio je da je osnovna tendencija Vriska približiti pisce i čitatelje te da će u Rijeci prvi puta biti dodijeljena V.B.Z.-ova novčana nagrada za najbolji neobjavljeni roman. Direktor festivala Zoran Simić dodao je da se Vrisak nametnuo kao jedan od najvažnijih festivala u regiji.

Književnici koji su svojim prisustvom uveličali svečanost otvorenja bili su Ana Cecilija Prenz Kopušar, argentinsko-talijanska spisateljica, koja će u Rijeci predstaviti roman "Preko reke, na biciklu" te predsjednik Hrvatskog društva pisaca Zoran Ferić, koji se i nakon otvorenja, uz kolegu, književnika Nikolu Petkovića pobrinuo za dobru atmosferu na brodu "Marina" te kroz poseban program Gastronomsko-književni klasici kuhaju za vas pripremao gastro-specijalitete.

Na kraju otvorenja, prisutnima se obratio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je istaknuo važnost festivala Vrisak i dugogodišnju suradnju koju ostvaruje s Gradom Rijeka. 

Cjelokupni program Vriska dostupan je OVDJE.

Tagovi: