Ljetno Art-kino

18.06.2019.

Kino kustos Branko Mijić odabrao horor "Nosferatu"

Prvo ljetno izdanje programa Kino kustos održava se u utorak, 18. lipnja, a ulogu kustosa ovog mjeseca preuzima poznati novinar Branko Mijić koji je za publiku Art-kina odabrao horor film Nosferatu, fantom noći Wernera Herzoga. Projekcija se održava, kako i priliči filmu, pod okriljem noći - u Ljetnom Art-kinu (dvorište Kapucinskog samostana) s početkom u 21:30 sati.

Prvo ljetno izdanje programa Kino kustos održava se u utorak, 18. lipnja, a ulogu kustosa ovog mjeseca preuzima poznati novinar Branko Mijić koji je za publiku Art-kina odabrao horor film Nosferatu, fantom noći Wernera Herzoga. Projekcija se održava, kako i priliči filmu, pod okriljem noći - u Ljetnom Art-kinu (dvorište Kapucinskog samostana) s početkom u 21:30 sati. / Foto: press, Art-kino
Branko Mijić / Foto: press, Art-kino

Lipanjski je kino kustos Art-kina Branko Mijić – kolumnist i bivši glavni urednik Novoga lista te Novinar godine po izboru članova Hrvatskoga novinarskog društva za 2015. godinu.

Mijić je za publiku Art-kina odabrao horor film Nosferatu, fantom noći u režiji Wernera Herzoga. Jedna od neobičnijih verzija o slavnom rumunjskom grofu-vampiru, kultnom književnom i filmskom liku, prikazuje neobičnu grofovu osobnost opterećenu strahom strahom od nestarenja i neumiranja te opsjednutosti ljepotom žene koju ne može imati. U glavnim su ulogama vrsni europski glumci: Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz te poznati slikar i pisac Roland Topor.

Kino kustos je program Art-kina u sklopu kojeg osoba iz javnog života preuzima ulogu kustosa filmskog programa i široj javnosti predstavlja film kojeg osobno smatra iznimno značajnim ili važnim za gledanje. Ideja inspiraciju crpi iz vječitih top-lista – nabrajanja najboljih filmova svih vremena, kao i zadiranja u kućnu filmsku zbirku kustosa. 

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. Do dvorišta Kapucinskog samostana dolazi se kroz Art-kino. U slučaju lošeg vremena (kiša, vjetar) projekcija će se održati u velikoj dvorani Art-kina.

Više na: www.art-kino.org.