STRUČNI SKUP U GRADSKOM KAZALIŠTU LUTAKA RIJEKA

03.05.2012.

Još jedna uspješna suradnja učiteljica razredne nastave i GKL Rijeka

Na prijedlog ravnateljice Zrinke Kolak-Fabijan, u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka će se 8. svibnja 2012. od 18 sati održati stručni skup učitelja i učiteljica razredne nastave, uključenih u edukacijski modul „Školska priredba“.

Ivica i Marica

Tako će u utorak, 8.5., u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka ovogodišnje lutkarske uratke prezentirati učenici razredne nastave iz Osnovne škole Gornja Vežica koji su predstavljali našu županiju od nedavno održanoj Državnoj smotri stvaralaštva LiDraNo u Šibeniku, te učenici iz Osnovne škole – Scuole elementare „Dolac“ Rijeka, čija je lutkarska predstava „Crvenkapica“ pohvaljena na županijskom LiDraNu.

Posebna pozornost posvetit će se lutkarskim igrama koje se osmislile i uvježbale učiteljice razredne nastave. One će prikazati uratke sa seminara održanog u Osnovnoj školi „Trsat“ u Rijeci, 2. i 3. travnja 2012. i na prethodno održanim edukacijskim modulima u Osnovnoj školi „Turnić“ u Rijeci. Svi će po prvi put prezentirati svoje uratke na „pravoj“ pozornici Gradskog kazališta lutaka u Rijeci. Nakon prezentacija, održat će se razgovor i evaluacija uradaka te će se osmisliti program budućih edukacija iz područja dramskoga odgoja.

Ovo je jedan u nizu primjera uspješne suradnje učiteljica razredne nastave grada Rijeke s djelatnicima Gradskog kazališta lutaka Rijeka, koji se uvijek rado odazovu pozivu na suradnju.   

Inače, tijekom ove nastavne godine, u organizaciji učiteljice Anite Rafaj Kostelić iz Osnovne škole „Turnić“ u Rijeci, u suradnji s djelatnicima Gradskog kazališta lutaka Rijeka, redateljem i inspicijentom Serđom Dlačićem, glumicom Boženom Delaš i kreatoricom lutaka Luči Vidanović, šezdesetak učitelja grada Rijeke produbilo je svoja znanja i razvijalo kreativno promišljanje na temu školske priredbe.