Riječki književnik u Ex librisu

10.12.2018.

Jan Bolić predstavlja svoju novu knjigu "Težina stvarnosti"

Riječki književnik Jan Bolić predstavit će svoj roman „Težina stvarnosti“, u nakladi izdavačke kuće Beletra iz Zagreba, u četvrtak 13. prosinca u antikvarijatu Ex Libris, u 19 sati. Uz autora, na promociji će govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar, riječki književnik Milan Zagorac, a odlomke iz knjige i autorove odgovore će čitati Damir Selimović.

Riječki književnik Jan Bolić predstavit će svoj roman „Težina stvarnosti“, u nakladi izdavačke kuće Beletra iz Zagreba,  u četvrtak 13. prosinca u antikvarijatu Ex Libris, u 19 sati. Uz autora, na promociji će govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar, riječki književnik Milan Zagorac, a odlomke iz knjige i autorove odgovore će čitati Damir Selimović.
Foto: Facebook

Jan Bolić boluje od spinalne mišićne atrofije i gotovo je potpuno nepokretan, međutim, iako može pomicati samo dva prsta, nije odustao od svojih snova za pisanjem i piše od svoje 15. godine.

Nakon knjige poezije „Trenutci“ i knjige poezije i kratke proze „Može biti lijepo“, Jan Bolić prihvatio se većeg zadatka i u roku godinu dana napisao kriminalistički roman po svim pravilima žanra. Glavni junak romana je inspektor John Monroe koji istražuje krvavo ubojstvo u dobrostojećoj četvrti mirnog grada Princetona. Krimić „Težina stvarnosti“ pisan je po svim pravilima žanra, a u njemu autor kroz svoje likove živi svakodnevni život koji mu je zbog bolesti uskraćen - odlazi na jutarnja trčanja sa psom, štiti svoju kolegicu koja mu pomaže riješiti slučaj i bori se s negativcima koje na kraju nadmudruje.

„Kako sam uporan u svemu, dao sam sve od sebe i nisam odustao od pisanja romana, iako je bilo teških trenutaka,“ izjavio je Jan nakon što je, pišući jednim prstom, završio roman koji ima 284 stranice.

U svojim knjigama Jan Bolić demonstrira snagu duha i uma koje posjeduje, ohrabrujući i inspirirajući sve na strpljivu, ali odlučnu borbu za život u kojem se ostvaruju vlastiti snovi.