VIDEO

14.01.2020.

Izvedena generalna proba mjuzikla "Evita" u režiji Renate Carole Gatice

Autor: Sanja Kapidžić

Riječki HNK Ivana pl. Zajca 15. i 16. siječnja premijerno će izvesti mjuzikl Timea Ricea i Andrewa Lloyda Webbera "Evita", u režiji Renate Carole Gatice. Dirigent i autor prepjeva na hrvatski jezik je Igor Vlajnić. U ulozi argentinske prve dame Eve Peron prve večeri nastupit će Leonora Surian Popov, a druge Elena Brumini.

Riječki HNK Ivana pl. Zajca 15. i 16. siječnja premijerno će  izvesti mjuzikl Timea Ricea i Andrewa Lloyda Webbera "Evita" u režiji Renate Carole Gatice. Dirigent i autor prepjeva na hrvatski jezik je Igor Vlajnić. U ulozi argentinske prve dame Eve Peron prve večeri nastupit će Leonora Surian Popov, a druge Elena Brumini.

U ostalim ulogama će se izmjenjivati Fabijan Pavao Medvešek i Strefano Surian, Dario Bercich i Ivan Šimatović, a nastupaju i Marko Fortunato, Ana Majdak i Katja Budimčić.. Koreografi su Tihana Stmrečki i Damian Cortes Alberti, scenograf Dalibor Laginja, a kostimografkinja Sandra Dekanić.

Riječki HNK Ivana pl. Zajca 15. i 16. siječnja premijerno će  izvesti mjuzikl Timea Ricea i Andrewa Lloyda Webbera "Evita" u režiji Renate Carole Gatice. Dirigent i autor prepjeva na hrvatski jezik je Igor Vlajnić. U ulozi argentinske prve dame Eve Peron prve večeri nastupit će Leonora Surian Popov, a druge Elena Brumini.Uz ansamble riječkoga HNK, u predstavi sudjeluju polaznici Riječkog kazališta mladih "Kamov" te Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" i Dječji zbor "Kap".

Mjuzikl, praizveden u Londonu 1978.,  prati život Eve Peron, rođene Duarte, od siromašnog, ali ambicijama ispunjenog djetinjstva, preko dolaska u Buenos Aires i želje za usponom u filmskom i televizijskom svijetu, pa do braka s karizmatičnim političarom Juanom Peronom i uloge duhovne liderice jedne nacije. Peron je pobijedio na predsjedničkim izborima, a Eva je postala jednom od najpoznatijih prvih dama u povijesti, a potom i ikonom Argentinaca, Santa Evita – smatrana je sveticom, simbolom emancipacije žena, jednom od najvećih vođa borbe za dostojanstvo radnika.

Kako je bilo na generalnoj probi "Evite", pogledajte u prilogu.