HKD, petak 6. travnja u 20 sati

03.04.2018.

Izvedba humanitarne kazališne predstave “Sarmica” u petak

Autor: Filip Brnelić

U petak, 6. travnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 20 sati, bit će izvedena predstava “Sarmica” kazališne grupe “Lectirum”, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je financiranju boravka djece s teškoćama u razvoju u terapijskom kampu u Ankaranu.

Izvedba humanitarne kazališne predstave “Sarmica” u petak

Predstava “Sarmica” nastala je u organizaciji Rotary kluba Rijeka Sv. Vid, a u prikupljanju sredstava za namijenjenih djeci s posebnim potrebama sudjeluju i susjedni Rotary klubovi. Rotary Club Rijeka Sveti Vid već više godina organizira boravak djece i njihovih roditelja u tom Rotary kampu, u kojemu se prakticiraju inovativne metode kao što su glazbena terapija te plivanje koje pridonose dobrobiti djece s posebnim potreba, kao i njihovih roditelja.

Predsjednica Rotary kluba Lidija Nikočević predstavila je rad ove organizacije te pozvala zainteresirane da pogledaju predstavu. “Nadam se da će riječka publika uživati u ovoj nebanalnoj, višeslojnoj komediji koja će igrati diljem Hrvatske”, kazala je Nikočević te napomenula kako se ulaznica, po cijeni od 60 kuna, još može nabaviti u sustavu Entrio.

Predstava “Sarmica” je komedija o postarijem gospodinu, arhitektu Saši (Duško Valentić), koji se oženio mladom studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno, pa je odlučila zabavu potražiti u klubovima i kafićima. U nevolji mu pomaže bivša žena Kristina (Ksenija Pajić), koja mu pripravlja kamilicu za inhaliranje i uređuje kuću.

Uz Pajić i Valentića, u „Sarmici“ glumi i Mladen Čutura, a predstavu je na temelju teksta Milana Grgića režirao Zoran Mužić.