VIDEO

11.02.2019.

Izložba "Žene u umjetnosti" postavljena u Galeriji SKC

Autor: Betty Stojnić

Drugo izdanje festivala Mladi glumci i glumice gradu Rijeci (MGGRi) otvoreno je izložbom naziva "Žene u umjetnosti" u Galeriji SKC. Skupna izložba bila je sačinjena od tridesetak radova studenata i studentica drugih modula Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (kiparstva, slikarstva i grafike) koje objedinjuje tema statusa žene u polju kreativnog izričaja. Radovi su raznoliki, od stripova do instalacija, a temu izložbe istražuju kroz pitanja tijela, društvenih normi i očekivanja te osobna iskustva samih autorica.

Festival Mladi glumci i glumice gradu Rijeci (MGGRi) uz slogan „Mi smo tu“ je unutar svog programa uključivao jedanaest predstava i niz popratnih sadržaja. U organizaciji studenata i studentica Glume i medija pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, MGGRi građanima približava rad mladih kreativaca Rijeke i njihovih suradnika.

Festival Mladi glumci i glumice gradu Rijeci uz slogan „Mi smo tu“ unutar svog programa uključivao je jedanaest predstava i niz popratnih sadržaja. U organizaciji studenata i studentica Glume i medija pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, MGGRi građanima približava rad mladih kreativaca Rijeke i njihovih suradnika.

Primjere radova možete vidjeti u video prilogu.­